پارافین تراپی چگونه انجام میشود؟
در پارافین تراپی دست، با استفاده از پارافین بهداشتی گرم که طی مراحلی به حالت و دمای مناسب رسیده همانند یک روکش پلاستیکی استفاده کرده و از قابلیت انتقال حرارت توسط پارافین به پوست، نهایت بهره وری را می بریم، البته باید به یاد داشت که جهت اطمینان از موارد ایمنی و سلامتی بهتر است به یک مرکز مجاز مراجعه نموده تا این تکنیک در محیطی کاملا بهداشتی و ایمن انجام شود. استفاده از پارافین بهداشتی یکبار مصرف برای هر شخصی الزامی بوده و پس از استفاده باید دور انداخته شود. همچنین دمای پارافین باید در حدود 50 درجه سانتیگراد تنظیم شده تا باعث سوختگی پوست دست های متقاضی نشود. پارافین تراپی به غیر از فواید جالب توجه برای پوست، دارای فوایدی برای دردهای عضلانی و مفاصل بوده و به وسیله انتقال حرارت به این نواحی می تواند روشی تسکین بخش برای چنین دردهایی باشد.
فواید پارافین تراپی
پارافین خواص بهداشتی و آرایشی متنوعی دارد. مثلا در زمینهی آرایشی، چنین کاربردهایی دارد:
از پارافین تراپی معمولا برای بهبود وضعیت پوست دست و پاها استفاده میشود. پارافین نوعی نرمکنندهی طبیعی است و به نرمی و انعطافپذیر شدن پوست کمک میکند. استفاده از آن برای پوست باعث ایجاد رطوبت میشود و بعد از پارافین تراپی هم، رطوبت ایجادشده در پوست حفظ میشود. علاوهبراینها، در باز کردن منافذ پوستی و از بین بردن سلولهای مرده هم نقش مهمی ایفا میکند و پوست را شادابتر و یکدستتر نشان میدهد.
مزایای درمانی پارافین هم کمتعداد نیست:
- درمان آرتروز؛
- رماتیسم مفصلی؛
فیبرومیالژیا؛
- سایر مشکلات حرکتی مفاصل.
پارافین درمانی مانند حرارتدرمانی عمل میکند و به افزایش گردش خون، تسکین ماهیچهها و کاهش سفتی مفاصل میانجامد. ضمن اینکه اسپاسم یا گرفتگی عضلات و التهاب ناشی از رگبهرگ شدن و پیچ خوردن مفاصل را هم التیام میبخشد.
عوارض جانبی پارافین درمانی چیست؟
پارافین تراپی برای نرم کردن و رطوبترسانی به پوست در نواحی مختلف بدن مانند: صورت، دست، پا، بدن و… در مراکز اسپا و سالنهای زیبایی و… استفاده میشود. خوردن یا استشمام بوی پارافین شمع میتواند مشکلاتی نظیر استفراغ، حالت تهوع، سردرد یا آلودگی بِنزنی ایجاد کند. آلودگی بنزنی میتواند منجر به سرطان ریه هم بشود. اما استعمال موضعی پارافین ظاهرا عوارض جانبی چندان شدیدی ندارد. درادامه، به تعدادی از این عوارض محتمل پرداخته شده است:
پارافین در دمایی پایینتر از دمای طبیعی اتاق آب میشود. یعنی پوست بدن در برخورد با آن دچار سوختگی و تاول نخواهد شد. اما اگر پوست خیلی حساسی داشته باشید، ممکن است گرمای پارافین کمی پوستتان را تحریک کند و باعث بروز برآمدگیهای قرمزرنگی روی آن بشود. این برآمدگیهای قرمز روی گردن، کمر یا صورت بهوجود میآید. تحریک شدن پوست با پارافین با خارش پوست و حسی ناخوشایند همراه است. درصورتیکه پوست حساس یا زخم بازی روی پوستتان دارید، از پارافین استفاده نکنید، زیرا جزو فراوردههای نفتی است و ممکن است باعث التهاب و ناراحتی پوستتان بشود.
پارافین درمانی برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند یا واریس و دیابت دارند، اصلا توصیه نمیشود. زیرا این درمان برای آنها منجر به بروز حسهایی غیرعادی، بیحسی و تضعیف گردش خون (در صورت ابتلا به دیابت) میشود.
اگر پارافین تراپی را در خانه انجام میدهید، حواستان باشد تا پارافین را خیلی داغ نکنید، زیرا باعث آتشسوزی میشود. در شروع درمان خانگی، دمای پارافین نباید از ۵۰ درجهی سانتیگراد بیشتر باشد.